Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι από τον Δήμο Αθηναίων: 3.300 τ.μ. από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα

Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι από τον Δήμο Αθηναίων: 3.300 τ.μ. από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα

Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων. Σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να σβηστούν τα γκράφιτι που κάλυπταν εδώ και πολλά χρόνια επιφάνειες εμβαδού 3.300 τετραγωνικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά συνεργεία αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό  τους, κατάφεραν μέσα σε 20 ημέρες να καθαρίσουν 1.773 τ.μ. από ρολά 90 καταστημάτων, 727 τ.μ μαρμάρινων επιφανειών, 580 τ.μ μεταλλικών επιφανειών, 144 τ.μ από περίπτερα, 60 τ.μ γυάλινες επιφάνειες και 13 τ.μ τηλεφωνικών θαλάμων.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας έδωσαν έμφαση σε μαρμάρινες, μεταλλικές, γυάλινες επιφάνειες, ενώ μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες η δράση επεκτάθηκε και στα ρολά μαγαζιών, τα οποία ήταν καλυμμένα με αντιαισθητικά σχέδια για πολλά χρόνια. 

Για να εξαφανιστούν όλα τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 700 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό και 48.000 λίτρα νερού με πίεση, ενώ για την επιπλέον προστασία των καθαρών πλέον επιφανειών καταναλώθηκαν 220 λίτρα ειδικού υλικού προστασίας γκράφιτι.

«Είναι μία μεγάλη επιχείρηση που περίμενε η Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Αντιγκράφιτι σε 3.300τ.μ. στην Σταδίου, από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα. Στα ρολά των καταστημάτων, στα τζάμια και τα μάρμαρα. Παντού. Από αυτές τις επιχερήσεις που γίνονται σε όλους τους δρόμους για πρώτη φορά. Για να λάμπει η πόλη, όχι μόνο από τον στολισμό αλλά και από τις καθαρές επιφάνειές της. Για τις γιορτές και για εκείνες τις ημέρες που η αγορά μας θα επιστρέψει στην κανονικότητα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.