Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 18:48

-A +A

Μεγάλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στρέφονται στην τηλε-εκπαίδευση λόγω κορονοϊού

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 18:48
Μεγάλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στρέφονται στην τηλε-εκπαίδευση λόγω κορονοϊού
-A +A

Αντιμέτωπα με την επιδημία του νέου κορονοϊού, βρίσκονται τα αμερικανικά πανεπιστήμια που στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα διαδικτυακά μαθήματα: Χάρβαρντ, Πρίνστον, Κολούμπια, Μπέρκλεϊ, στα οποία φοιτούν δεκάδες χιλιάδες σπουδαστών, ανακοίνωσαν την πλήρη ή μερική διακοπή των μαθημάτων στις τάξεις, περνώντας στην «εικονική διδασκαλία».

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία ή την Ιαπωνία, στις ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν κλείσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα πανεπιστήμια, πολλά από τα οποία είναι ιδιωτικά, λαμβάνουν το καθένα τις δικές του αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 761 κρούσματα του νέου κορονοϊού (Covid-19) και 27 θάνατοι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι εαρινές διακοπές των πανεπιστημίων ξεκινούν στα τέλη της εβδομάδας και σήμερα το Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι μετά την πρώτη «μεταβατική» περίοδο θα περάσει εξ ολοκλήρου στη διδασκαλία εξ αποστάσεως στις 23 Μαρτίου. Το μεγάλης αναγνωρισιμότητας πανεπιστήμιο της Βοστόνης ζήτησε από τους 36.000 φοιτητές του «να μην επιστρέψουν μετά τις εαρινές διακοπές» και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους διαδικτυακά, «μέχρι νεωτέρας».

«Ο σκοπός αυτών των αλλαγών είναι να ελαχιστοποιήσουμε την ανάγκη συνάθροισης πολλών προσώπων», ανέφερε στον ιστότοπό του ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λόρενς Μπάκοου.

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) δεν πήγε τόσο μακριά, όμως ακύρωσε όλες τις συναθροίσεις μέχρι και τις 15 Μαΐου, την ημέρα που ολοκληρώνεται το σχολικό έτος. Αύξησε επίσης τον αριθμό των μαθημάτων που διδάσκονται διαδικτυακά.

Στη Νέα Υόρκη, άλλα πανεπιστήμια όπως το Κολούμπια ή το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν επίσης ότι περνούν σταδιακά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στο Νιου Τζέρσεϊ, διευκρίνισε ότι τα διαδικτυακά μαθήματα θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 5 Απριλίου και ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες στην πανεπιστημιούπολη.

Στην άλλη άκρη της χώρας, στην Καλιφόρνια, τουλάχιστον πέντε πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Μπέρκλεϊ και Στάνφορντ, σταμάτησαν σχεδόν όλα τα μαθήματα με «αυτοπρόσωπη» παρουσία των φοιτητών τους. Αναμένεται ότι θα ληφθούν παρόμοια μέτρα σε λύκεια και πανεπιστήμια.

Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή των φοιτητών που επηρεάζονται από αυτές τις αποφάσεις, μια εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης είπε ότι «είναι αδύνατον» να υπολογιστεί επειδή «η κατάσταση αλλάζει διαρκώς».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα