Μέχρι τον Οκτώβριο παρατείνει ο Τζ. Κόντε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέχρι τον Οκτώβριο παρατείνει ο Τζ. Κόντε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέχρι τον Οκτώβριο,σκέπτεται να παρατείνει ο Κοντε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με τον Τύπο ο Ιταλός πρωθυπουργός προτιμά ωστόσο να λάβει το σχετικό «ελεύθερο» από το κοινοβούλιο, έπειτα από αναλυτική συζήτηση επί του θέματος, λίγο πριν από την αρχή των θερινών διακοπών.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύει να περιορίσει τις κριτικές της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία μέχρι τώρα τον κατηγορεί ότι λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χωρίς να ζητά την άποψη και τη συμβολή της Βουλής και της Γερουσίας.

«Δεν έχουμε αφήσει πίσω μας όλη αυτή την υπόθεση. Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα επισημοποιηθεί έπειτα από ψήφο του κοινοβουλίου», δήλωσε πριν από λίγο και ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, όπως και οι διάφορες περιφέρειες της χώρας, συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να φορούν πάντα προστατευτικές μάσκες σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει συνωστισμός, για να μην αναγκαστούν να λάβουν νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

John Thys, Pool Photo via AP