Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 16:28

-A +A

Εστιατόρια - καφέ: Μέχρι 6 άτομα σε κάθε τραπέζι - Οι κανόνες και τα πρόστιμα

Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 16:28
Μέχρι 6 άτομα σε κάθε τραπέζι - Οι κανόνες και τα πρόστιμα
-A +A

Τα 6 άτομα ανά τραπεζι έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας είναι ένα από τα μετρα για τα καταστήματα που ανοίγουν στις 25 Μαϊου και τα οποία πρόκειται να εξειδικεύσει σήμερα το απόγευμα ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Στα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν αύριο θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά, ενώ τα κέντρα δεξιώσεων δε θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο. Αντίστοιχοι περιορισμοί θα υπάρχουν και στα καταστήματα, στα οποία η χρήση μάσκας υπενθυμίζεται πως είναι υποχρεωτική. 

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις για το συνολικό τρόπο λειτουργίας του κλάδου της εστίασης, ενώ αύριο ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα καταθέσει στη Βουλή τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους  χώρους.

Με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η τροπολογία, και θα ισχύσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020, στόχος είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων, στα καταστήματα εστίασης, από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του covid-19.

Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, υπό προϋποθέσεις, να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα, συγκεκριμένους δρόμους προκειμένου να δώσουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα εστίασης, ή να δημιουργούν διαδρόμους κίνησης πεζών, ποδηλάτων ή διαδρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως επί παραδείγματι αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλονται πρόστιμα ίσα με το ανάλογο τέλος του χώρου της παράνομης χρήσης και σε περίπτωση υποτροπής έως και τρίμηνη αφαίρεση της άδειας του καταστήματος.

Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επί πλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ

Τ. Θεοδωρικάκος: Διπλάσιοι κοινόχρηστοι χώροι - Πεζοδρομήσεις για τραπεζοκαθίσματα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα