Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 21:20

-A +A

Νάντια Γιαννακοπούλου: Mea culpa για τα «γαλλικά» προς την Ν. Κεραμέως

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 21:20
Mea culpa για τα «γαλλικά» προς την Ν. Κεραμέως
-A +A

Ένα ανοιχτό μικρόφωνο στη Βουλή αρκούσε για να κάνει… ζημιά στην βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου. Το μικρόφωνο, λοιπόν, «υπέκλεψε» μια προσωπική συνομιλία της (προφανώς με κάποιον συνεργάτη της) στην οποία έστρεφε τα πυρά της προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή μια διάταξη στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, στην οποία προβλέπεται η εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου με το γυμνάσιο της Πλάκας, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά.

«Τα έχει κάνει σκ@τ@. Θα γίνει χαμός. Θα τη σκίσω», ακούστηκε να λέει μιλώντας στο τηλέφωνο, αναφερόμενη στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λησμονώντας ότι στη θέση που καθόταν, αυτή του ψηφολέκτη, το μικρόφωνο παρέμενε ανοικτό! 

«Πριν από λίγους μήνες σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Γιατί τη διασύνδεση την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του κ. Γαβρόγλου. Τώρα λοιπόν εμφανίζεται ανακόλουθη κι αναξιόπιστη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα “ράβε ξήλωνε”. Πρόκειται για δυσμενή διάκριση μόνο σε ένα σχολείο. Δεν είναι το θέμα ένα ρουσφέτι για μένα αλλά η υποβάθμιση του καλύτερου ίσως πειραματικού σχολείου», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι τα παιδιά της φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο. 

Λίγο αργότερα, πάντως, και αφού τα πνεύματα ηρέμησαν με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ζήτησε συγγνώμη, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήθελε να θίξει τους θεσμούς: «Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα ..."γαλλικά" μου. Ο "δαίμων" του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα - με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια  - την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμεως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία : οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά...

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα