Με τον κ. Στουρνάρα ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα
Νικήτας Κακλάμανης

Με τον κ. Στουρνάρα ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα

Τα βέλη του κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έστρεψε ο Νικήτας Κακλαμάνης λίγες, μάλιστα, ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει στη θέση του και μετά τον Ιούνιο του 2020 τον πετυχημένο κεντρικό τραπεζίτη. Ο βουλευτής αφού υποστήριξε ότι ανήκει σε διαφορετικό ιδεολογικό στρατόπεδο από τον Γιάννη Στουρνάρα, «φόρτωσε» στον επικεφαλής της ΤτΕ την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία το 2015 λόγω της... θέσπισης του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Εφ.Συν. ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε επί λέξει:

«Η πολιτική μου αντίθεση με τον κ. Στουρνάρα ξεκίνησε από την εποχή που ως υπουργός Οικονομικών καθιέρωσε χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία τον ΕΝΦΙΑ. Κάτι που κατά την άποψή μου συντέλεσε σημαντικά στην άνοδο στην εξουσία, το 2015, του κ. Τσίπρα (ο οποίος βεβαίως θα τον καταργούσε με μία τροπολογία!).

Ισχυριζόταν ότι ήταν «σοσιαλδημοκράτης» εφαρμόζοντας όμως σκληρές καπιταλιστικές επιλογές. Ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα. Η ανανέωση της θητείας του ήταν μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και ως γνωστόν δεν σχολιάζω αυτού του τύπου τις επιλογές, ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο της παράταξής μου κυβερνά τον τόπο. Του εύχομαι μια καλή θητεία, ελπίζοντας ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κ. Μητσοτάκης.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νικήτας Κακλαμάνης εκπέμπει σε διαμετρικά αντίθετο μήκος κύματος, καθώς τον Ιούνιο του 2019 ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας στο τιμόνι της ΤτΕ είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε ούτε καν την πρώτη, επικαλούμενος και πάλι τις «τεράστιες ιδεολογικές διαφορές με τον κ. Στουρνάρα».