Μ. Βαρβιτσιώτης: Με τον εκτροχιασμό του Τ. Ερντογάν, η Τουρκία οδηγείται σε διεθνή απομόνωση

Με τον εκτροχιασμό του Τ. Ερντογάν, η Τουρκία οδηγείται σε διεθνή απομόνωση

«Ο εκτροχιασμός Ερντογάν φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλον τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους, να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε δε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Τόνισε μάλιστα πως με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο».

Επίσης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μάς πληγώνει ως ορθόδοξους χριστιανούς.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.