Με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο

Με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο

Στη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά γοργά και αποφασιστικά στην ανάπτυξη του σχεδίου συνολικής ευημερίας που έχει εκπονήσει, τονίζοντας πως «το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο».

Στάθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι των σοβαρών συνεπειών της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα ελάφρυνσης με βάση τα νέα δεδομένα μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Άφησε αιχμές για όσους αδυνατούν με την πολιτική τους πρόταση και παρουσία να δώσουν προοπτική στον Έλληνα πολίτη και είπε ότι είναι φυσικό να αντιδρούν απέναντι σε όλα αυτά με αμηχανία. Μια αμηχανία που όπως είπε εκφράστηκε και από τη μη ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

«Κινούμαι ηλεκτρικά» 

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής τέμνονται. Προχώρησε σε αναλυτική αναφορά όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Μείωση ανεργίας 

Μίλησε ακόμη για τη μείωση της ανεργίας τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα το ότι η εργασία είναι βασικό θεμέλιο για την ανθρώπινη προκοπή» και ανέλυσε τα στοιχεία της Eurostat για το ότι η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε 12,7% από 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 «κι αυτό δεν ήταν τυχαίο».

Υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια και απαρίθμησε μια σειρά από λόγους που οδήγησαν στην ενίσχυση της εργασίας ακόμη και μέσα σε συνθήκες πανδημίας με ειδική αναφορά στην προσέλκυση επενδύσεων.

Εμβολιασμοί

«Ξεπεράσαμε τα 19.460.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 7.770.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74% στον γενικό πληθυσμό και 83,8% στον ενήλικο πληθυσμό», είπε αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών.

Μίλησε επίσης για τις νέες εμβολιαστικές γραμμές που ανοίγουν και υπενθύμισε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα πάψουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά όσων δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση κι έχουν περάσει επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση δυδοσικού εμβολιασμού ή τρεις μετά από μονοδοσικό.

Για τη δολοφονία του 19χρονου

Ο κ. Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση αναφέρθηκε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη κάνοντας λόγο για γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους και εκ μέρους της Κυβέρνησης και εκφράζοντας τη θλίψη και τα συλλυπητήρια όλων. Πρόσθεσε ότι η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται στη δολοφονία, καθώς και για την επέκταση των ερευνών. 

«Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει το χρέος μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της στενής παρακολούθησης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας», τόνισε.