Με συνθήματα ΠΑΣΟΚ αναζητεί διέξοδο
Αλέξης Τσίπρας

Με συνθήματα ΠΑΣΟΚ αναζητεί διέξοδο

Διέξοδο από τις εσωκομματικές κόντρες και την υπερέκθεση και του ιδίου στην προσπάθεια στήριξης των «κουκουλοφόρων μαρτύρων» αναζητεί ο Αλ. Τσίπρας επαναφέροντας το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τα συνθήματα ΠΑΣΟΚ περί δεξιάς και αλλαγής και το «σκληρό ροκ» που φτάνει στη στήριξη κάθε μορφής αντίδρασης προς την κυβέρνηση.

Με συνθήματα του τύπου «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του θυμήθηκε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέσω του οποίου είχε τάξει τα πάντα στους πάντες, υποστηρίζοντας πως την επόμενη φορά που θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κυβέρνηση θα είναι η «πρώτη φορά Αριστερά» και όχι η δεύτερη.

Διότι όπως είπε θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα υπέρ του λαού και κατά των βαρόνων και της Ελίτ που σήμερα έχει επανέλθει στο προσκήνιο.

Με μια μερίδα εκ των συνέδρων να φωνάζει συνθήματα για τον λαό που «δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» επιχείρησε να υπερασπιστεί εκ νέου τους κουκουλοφόρους μάρτυρες αυτή τη φορά όμως κάνοντας λόγο για ένα σκάνδαλο αυτό της Novartis που θα αποκαλυφθεί.

Επαναφέροντας στο λεξιλόγιο του λέξεις όπως «εκτροπή» για να κατηγορήσει τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και «αλλαγή» για να εμφανιστεί ως ο συνεχιστης του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στο κομματικό του κοινό για να δώσει ελπίδα για επάνοδο στην εξουσία αποφεύγοντας όμως αυτή τη φορά να αναφερθεί στους «αρμούς» της και στην ανάγκη κατάληψή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ο Αλ Τσίπρας υιοθέτησε και πάλι τα όσα υποστηρίζουν ο Ερντογάν και τούρκοι αξιωματούχοι για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας με τη σημερινή του ομιλία δηλώνει ένθερμος οπαδός του «σκληρού ροκ» κλείνοντας οποιαδήποτε πόρτα συναίνεσης ακόμη και για τα εθνικά θέματα. Και μπορεί να μην αναφέρθηκε στους «αρμούς της εξουσίας» έδειξε ότι μοναδικός του στόχος είναι η επάνοδος στην εξουσία και μάλιστα με κάθε τρόπο.

Άλλωστε τόνισε ότι θα στηρίξει κάθε «αγώνα» και κινητοποίηση κατά της σημερινής κυβέρνησης, κλείνοντας κυρίως το μάτι στις νεολαία, τους φοιτητές και τους μαθητές.