Με... σκέτο «Μακεδονία» εμφανίστηκε η Εθνική βόλεϊ της Β. Μακεδονίας

Με... σκέτο «Μακεδονία» εμφανίστηκε η Εθνική βόλεϊ της Β. Μακεδονίας

Αναγράφοντας σκέτο «Μακεδονία» αντί για Βόρεια Μακεδονία στις προπονητικές τους εμφανίσεις παρουσιάζονται οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ Ανδρών της γειτονικής χώρας, στο promo βίντεο για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 13-29 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τις προπονήσεις της ομάδας, οι φανέλες των παικτών δεν αναγράφουν «Βόρεια Μακεδονία», αλλά «Μακεδονία», ενώ το ίδιο συνέβη και με το επίσημο διαφημιστικό σποτ των ομάδων που δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV).

Εκεί, αντί για το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή το «Βόρεια Μακεδονία», στις εμφανίσεις των διεθνών παικτών αποτυπώνεται μόνο το «Macedonia» παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται επίσημα στην παρουσίαση της ομάδας από τη CEV, η ονομασία της στη διοργάνωση είναι «North Macedonia», δηλαδή Βόρεια Μακεδονία.

Η πρόκληση με την απάλειψη του «Βόρεια» από την ονομασία της γειτονικής χώρας συνεχίζεται, πάντως, και στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Βόλεϊ της Β. Μακεδονίας στο facebook, όπου αναγράφεται ως «Ομοσπονδία Βόλεϊ της Μακεδονίας» (??????????? ?????????? ?? ??????????).

skopia

 

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (C.E.V.) για το βίντεο όπου οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ της Βόρειας Μακεδονίας παρουσιάζονται με εμφανίσεις όπου αναγράφεται σκέτο «Μακεδονία».

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργος Καραμπέτσος, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την ονομασία και σε συνεννόηση με τον κ. Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή στη C.E.V., προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πράξει τα δέοντα ως προς το θέμα της ονομασίας, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.