Με μηνύσεις απαντά η εισαγγελέας Ελ. Ράικου, σε δημοσιεύματα που την εμπλέκουν με τη Novartis

Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018, 21:41
-A +A
Με μηνύσεις απαντά η εισαγγελέας Ελ. Ράικου, σε δημοσιεύματα που την εμπλέκουν με τη Novartis

Με αφορμή δημοσιεύματα που προσπαθούν να εμπλέξουν τον σύζυγό της - γιατρό στο επάγγελμα - στην υπόθεση Novartis, η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, η οποία επί σειρά ετών είχε διατελέσει προϊσταμένη του τμήματος κατά της Διαφθοράς έως την παραίτησή της τον Μάρτιο του 2017, προχωράει με μηνύσεις, όπως αναφέρει το  dikastiko.gr

Όπως σημειώνει «η καταβολή χρηματικού ποσού σε κοινό λογαριασμό της εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου, που παρουσιάζουν δημοσιεύματα στις εφημερίδες Kontranews και Νέα Σελίδα, προκάλεσε την αντίδραση ανθρώπων από το περιβάλλον της Εισαγγελέα οι οποίοι διαμηνύουν πως «η κα Ράϊκου θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες  μετά από δημοσίευμα που εμφανίζει το σύζυγό της-γιατρό στο επάγγελμα- να έχει σχέση με την υπόθεση της Novartis».

Σύμφωνα με πληροφορίες «το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009. Το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό  που για τυπικούς λόγους τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει με την εταιρεία. Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η κ. Ράικου αναμένεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες».

Τι λέει το δημοσίευμα

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αποκάλυψη προκαλεί «νέες, ραγδαίες εξελίξεις καθώς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα ελεγχθεί και η σύζυγος του μεγαλογιατρού, η οποία είχε και τη θεσμική ιδιότητα, διότι, όπως αποδεικνύει η δικαστική έρευνα, ο λογαριασμός που "υποδεχόταν" τα δώρα από τη Novartis ήταν κοινός. Η δημοσιοποίηση και των δύο ονομάτων αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό δικαστικό σεισμό, αφού υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι ο εν λόγω γιατρός είχε στενές επαφές με την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά εμφανίστηκαν στην πορεία εμβασμάτων του τροφοδότη λογαριασμού του ελβετογερμανικού πολυεθνικού κολοσσού».

Το σημαντικό αυτό στοιχείο προήλθε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, και από τις εφόδους των εισαγγελέων στα γραφεία της Novartis, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, ενώ βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων από το 2016! Μάλιστα η εφημερίδα kontranews αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι πρόκειται για την εισαγγελέα Ράικου.

Παραίτηση για τη Novartis

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr η Ελένη Ράϊκου, πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,  και επί μακρόν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, καταγγέλλοντας πως ουσιαστικά επιχειρείται να παρεμποδιστεί η έρευνά της για τη Novartis. Συγκεκριμένα τότε με μία πολυσέλιδη αναφορά, είχε καταγγείλει πως μόλις η ίδια και οι επίκουροι εισαγγελείς βρέθηκαν μπροστά σε ένα τεράστιο σκάνδαλο (με την αποκάλυψη λογαριασμού που τροφοδοτούσε γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων και άγνωστο ακόμη πόσους και ποιους άλλους), ένα δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας  «αποκάλυψε» την αναφορά ανακρίτριας με την οποία κατηγορεί την κυρία Ράϊκου ότι έχει αποκρύψει στοιχεία στις δικογραφίες του Γιάννου Παπαντωνίου και του Θωμά Λιακουνάκου.

Η εισαγγελική λειτουργός υπέβαλλε τότε την παραίτησή της υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» στον βωμό συμφερόντων που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό τη συγκάλυψη της έρευνας και την ακύρωση του έργου της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Φωτογραφία αρχείου

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 17/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα