Με κυρώσεις στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης του Ριάντ απειλεί η Γερουσία

Με κυρώσεις στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης του Ριάντ απειλεί η Γερουσία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Κόρκερ προειδοποίησε σήμερα με επιβολή κυρώσων σε «ανώτατους αξιωματούχους» της σαουδαραβικής κυβέρνησης αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του Κασόγκι.

Τούρκοι ερευνητές είναι έτοιμοι να μπουν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου εθεάθη να μπαίνει τελευταία φορά ο δημοσιογράφος.

«Αν αποδειχθεί αυτό που όλοι πιστεύουμε σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στα ανώτατα κλιμάκια», είπε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ο Κόρκερ.

Στο μεταξύ νωρίτερα Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να εμποδίσει σαουδαραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε συνέχεια των σημερινών αντικρουόμενων δηλώσεων με τον Τραμπ να ανακοινώνει νωρίτερα σήμερα ότι έχει στείλει Αμερικανούς ερευνητές στην Τουρκία για την υπόθεση και τουρκικές διπλωματικές πηγές να το διαψεύδουν, ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης είπε ότι η Ουάσινκγτον περιμένει σύντομα αναφορά για την τύχη του δημοσιογράφου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ