Με κουμπί «σίγασης» το τελικό ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Με κουμπί «σίγασης» το τελικό ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Στην τελική τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν τα μικρόφωνα θα κλείνουν, ώστε να μπορεί ο κάθε υποψήφιος να μιλήσει χωρίς διακοπές, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι διοργανωτές, ελπίζοντας να αποφύγουν την ένταση που σημάδεψε την προηγούμενη συνάντηση.

Το στρατόπεδο του Τραμπ εξέφρασε αντιρρήσεις για την αλλαγή αυτή – η οποία είναι αποτέλεσμα της τακτικής του Αμερικανού προέδρου να διακόπτει διαρκώς τον Μπάιντεν και τον συντονιστή στο ντιμπέιτ του προηγούμενου μήνα, παραβιάζοντας τους κανόνες – ανακοίνωσε ωστόσο ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θα λάβει μέρος στη συζήτηση της Πέμπτης, μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων ανακοίνωσε ότι όταν μιλάει ο ένας εκ των δύο υποφηψίων, το μικρόφωνο του άλλου θα σωπαίνει δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον από τους δύο έχει τον λόγο να εκφράσει χωρίς διακοπές και εντάσεις τα επιχειρήματά του για ένα από τα έξι θέματα του ντιμπέιτ για δύο λεπτά στην αρχή του κάθε 15λεπτου θεματικού γύρου.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο ντιμπέιτ είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, στο Νάσβιλ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κρίστεν Γουέλκερ.