Με εντολή Μακρόν άλλαξε η απόχρωση του μπλε στη σημαία της χώρας

Με εντολή Μακρόν άλλαξε η απόχρωση του μπλε στη σημαία της χώρας

Το χρώμα της γαλλικής σημαίας, με τη νέα να έχει πλέον πιο σκούρο μπλε χρώμα, που ουσιαστικά επαναφέρει τον τόνο αυτό που προσιδιάζει στο ναυτικό, άλλαξε με εντολή του προέδρου της Γαλλίας. Αν και η κίνηση αλλαγής χρώματος δεν ανακοινώθηκε επίσημα, ωστόσο εδώ και μήνες οι νέες γαλλικές σημαίες έχουν υψωθεί στο προεδρικό Μέγαρο.

Η επαναφορά του σκούρου μπλε από το Μακρόν, σύμφωνα με τον σχολιασμό των ΜΜΕ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνεύεται ως μία κίνηση κατά της ΕΕ.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 ανέφερε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήθελε καιρό τώρα να αλλάξει το ανοικτό μπλε χρώμα της «τρικολόρ» σε μια πιο σκούρα απόχρωση, για να θυμίζει το χρώμα της Γαλλικής Επανάστασης. «Η απόφαση ελήφθη με καθαρά αισθητικό κριτήριο, γιατί η γαλλική και η ευρωπαϊκή σημαία φιγουράρουν συχνά μαζί σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες κι εκδηλώσεις», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι  η γαλλική σημαία με το πιο σκούρο μπλε χρησιμοποιήθηκε μετά την γαλλική επανάσταση. Ωστόσο, το πιο ανοιχτό μπλε υιοθετήθηκε το 1976 από τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν προκειμένου το μπλε της γαλλικής σημαίας να ταιριάζει με το μπλε της σημαίας της ΕΕ.