Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι για είσοδο και πάλι στις τάξεις χτύπησε σήμερα το πρωί της Τρίτης εγκαινιάζοντας μια νέα σχολική χρονιά για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, ωστόσο τα κενά σε προσωπικό παραμένουν, καθώς υπολογίζονται σε 7.000 από τις ομοσπονδίες.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, φέτος η χρονιά θα ξεκινήσει με τα βιβλία να είναι έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών, αφού την προηγούμενη εβδομάδα προσελήφθησαν 19.480.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Επίσης, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε'' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α'' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β'' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β'' Λυκείου.

Για να καλυφθούν τα κενά χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια το ολοήμερο σχολείο έχει σχεδόν διαλυθεί.

Παράλληλα, λόγος έγινε για το τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα νησιά καθώς είτε δεν βρίσκουν κατοικία είτε τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά.

Επιπλέον, πέρυσι έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, δηλαδή στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15.

Yπενθυμίζεται, ότι σε σχολείο της Ραφήνας θα παραστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος. Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης, θα μεταβεί στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ραφήνας (25ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος), προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, παρέστη ήδη στις 8:30 το πρωί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων (Σητείας 4 & Καζαντζάκη) Στις 10:15 θα επισκεφθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων (Κρυονερίου 2-4).

Στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας θα παραστεί στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα παραστεί στις 9:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, θα μεταβεί στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας, στα Ιωάννινα.

Φωτογραφία intime news