Με ειδοποίηση στο κινητό το ετήσιο τσεκ απ

Με ειδοποίηση στο κινητό το ετήσιο τσεκ απ

Ειδοποίηση για το απαραίτητο ετήσιο τσεκ απ, ψηφιακό βιβλιάριο παιδιού, πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και τηλεσυμβουλευτική, θα περιλαμβάνει η νέα εφαρμογή MyHealth. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον σκοπό αυτό συνεργάζονται το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρώτο βήμα έγινε με την άυλη συνταγογράφηση, ενώ σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, συνεργάζονται για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται ευκολότερα και ταχύτερα οι πολίτες. Παράλληλα, θα αποσυμφορηθούν στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, θα κλείνονται μέσα από ειδική πλατφόρμα και όλα τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η εφαρμογή αρχικά θα αφορά τα Κέντρα Υγείας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να ψηφιοποιηθεί το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, το δελτίο υγείας του μαθητή, και η κάρτα υγείας του αθλητή. Στον ατομικό ιατρικό φάκελο, θα μπορούν να ενταχθούν οι ακτινογραφίες και οι άλλες διαγνωστικές εξετάσεις από όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας. Αυτό θα γίνεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, η οποία θα οδηγεί τον χρήστη στο διαγνωστικό κέντρο που τον ενδιαφέρει.