Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και 4 οικισμοί

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και 4 οικισμοί

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες καίει η πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα-Ζέζα του Λαυρίου, με την κατάσταση στην περιοχή να παρουσιάζει βελτίωση σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αφού η φωτιά έχει περιοριστεί στο πεδίο βολής της πρώην ΕΒΟ (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ενώ σε ρίψεις από αέρος εξακολουθούν να προχωρούν αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί στην περιοχή, συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να μην καεί ο εθνικός δρυμός του Σουνίου. Από την πυρκαγιά έχουν καεί πολλά στρέμματα πευκοδάσους, με το Πυροσβεστικό Σώμα να εκφράζει φόβο για αναζωπυρωσεις.

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η κατασκήνωσης «Ακρογιάλι», με τα περίπου 600 παιδιά να οδηγούνται σε κοντινή παραλία, όπου και παραμένουν χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, καθώς και τέσσερις οικισμοί: της Αγριλέζας, της Καμαρίζας, του Αγίου Γεράσιμου και Σουνίου.

Επίσης εκκενώθηκε ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Κλιμάκιο του Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο Λαύριο

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση που ανήκει στην Ελληνικό Βιομηχανία Όπλων. H πευκόφυτη έκταση των 3500 τμ όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», πρόσθεσε ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της. Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.