Με διαφορά 19,4% ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για οικονομία
Δημοσκόπηση Metron Analysis

Με διαφορά 19,4% ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για οικονομία

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ανησυχία καταγράφεται ως προς την πορεία της οικονομίας, αν και το 64% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς θετική κατεύθυνση, ενώ ικανοποίηση επικρατεί ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τον κορονοϊό (ποσοστό 84%) και τα ελληνοτουρκικά (ποσοστό 52%). 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και προηγείται με 35 μονάδες από τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες είναι η οικονομία, ο κορονοϊός και η ανεργία, ενώ προκύπτει το πολιτικό συμπέρασμα πως η διαχείριση της οικονομικής κρίσης θα κρίνει το πολιτικό σκηνικό.

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση, οι δυο στους τρεις των ερωτηθέντων εκφράζει την άποψη ότι η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με μόλις ένας στους τέσσερις να υποστηρίζει το αντίθετο. Το 6% δεν εκφράζει άποψη.

Ως προς την αξιολόγηση της κυβέρνησης το 63% έχει θετική γνώμη, έναντι του 30% με αρνητική εντύπωση, ενώ δεν εκφράζει γνώμη το 6%

Παρομοίως, σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς σχεδόν 7 στους 10 (ή το 68%) έχει θετικές εντυπώσεις, έναντι μόλις του ενός τετάρτου των ερωτηθέντων ( ήτοι το 26%). Με 35 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Στον αντίποδα, το 69% έχει αρνητική εντύπωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο παραπάνω από ένας στους πέντε (ήτοι το 21%) εκφράζεται θετικά, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα το 65% εκφράζει αρνητική γνώμη και μόνο ένας στους τέσσερις εκφράζεται θετικά.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγράφεται υψηλό ποσοστό εμπιστοσύνης (67%) και  μόλις 32% εκφράζει αρνητική γνώμη. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με θετικές γνώμες να εκφράζουν οι 4 στους 10, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται αρνητικά 61% και θετικά μόνο το 38% . Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 23% και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

Ως προς το ερώτημα αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε η ΝΔ θα λάμβανε το 40,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,9 % και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και το ΚΚΕ στο 4,6%.

Πάνω από τους 8 στους 10 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία και τον κορονοϊό, ενώ ως προς εντυπώσεις για το κυβερνητικό έργο ποσοστό θετικών γνωμών άνω του 50% έχει η δημόσια υγεία με 84%, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους που συγκεντρώνει το 73% και ακολουθούν η εγκληματικότητα, τα ελληνοτουρκικά και ο πολιτισμός.

Το 41% θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομία. Ακολουθεί ο κορονοϊός με 20%, η ανεργία με 14% και το μεταναστευτικό με 7%.

Τέλος, ως προς τα σενάρια πρόωρων εκλογών το 84% εκφράζει την άρνησή του και μόνο ένα 13% θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν εκλογές.