7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Τ. Ερντογάν: Με αυτήν τη νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο

Με αυτήν τη νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο

Τις πάγιες τουρκικές θέσεις, από της οποίες δεν πρόκειται να κάνει σπιθαμή πίσω η Άγκυρα, προωθώντας την αναθεωρητική της ατζέντα επανέλαβε ο Τ. Ερντογάν, τονίζοντας πως «με αυτήν τη νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο».

Κατά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος για τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άφησε αιχμές κατά των χωρών της Ε.Ε απαντώντας στις έντονες επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, τόσο για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όσο και για την αύξηση της προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος χαρακτήρισε τους επικριτές του «υποκριτές».

«Καμία από τις απόπειρες επιβολής που δεν είναι σύμφωνες με την ηθική, τον νόμο, την δικαιοσύνη, την ευνομία και την συνείδηση, από αυτούς που δεν σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, δεν έχει και δεν θα έχει καμία αξία στα μάτια μας» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Από την Συρία ως τη Λιβύη, από το Καραμπάχ ως την Κύπρο και από την Ανατολική Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε κάθε μέρος με αυτήν την νοοτροπία φτάσαμε στην επιτυχία των αγώνων μας», σημείωσε.

Ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι «ο σκοπός της επιβολής κριτηρίων σε εμάς, που δεν ποτέ δεν εφαρμόζουν οι ίδιοι, δεν είναι να κατευθύνουν τη χώρα μας σε ένα πιο σύγχρονο και πετυχημένο δρόμο. Ξέρουμε καλά ότι στόχος είναι να προκαλέσουν απώλεια χρόνου και ενέργειας. Από την αμυντική βιομηχανία ως τον ενεργειακό τομέα, από το περιβάλλον στα ανθρώπινα δικαιώματα και από την πολιτική ως τις πολιτικές ελευθερίες, σε αμέτρητα παραδείγματα που βιώσαμε, δεν ευχαριστήσαμε και δεν θα ευχαριστήσουμε αυτούς τους υποκριτές».

Δείτε βίντεο: