Με 187 «Ναι» η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Ν. Παππά

Με 187 «Ναι» η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Ν. Παππά

Τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά αποφάσισε η Βουλή ύστερα από την πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό κατά τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016, μετά και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για στημένο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, συνολικά υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187 βουλευτές, ενώ κατά τάχθηκαν συνολικά 85. Παρών ψήφισαν 16 ενώ καταγράφηκε και 1 άκυρο.  

Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το Μέρα25 απείχε.
 

Γιατί κατηγορείται

Η πρόταση της ΝΔ ζητούσε να ερευνηθεί η τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, εκτιμώντας ότι από τη δικογραφία προκύπτουν ικανές ενδείξεις, καθώς δια των καταγγελιών Καλογρίτσα, ένορκων καταθέσεων και ανταλλαγής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η διαδρομή του χρήματος.