Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 13:08

-A +A

Αλέξης Τσίπρας για κορονοϊό: «Μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σκότωσε και τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό» 

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 13:08
«Μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σκότωσε και τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό» 
-A +A

Τη στιγμή που σύσσωμη η ανθρωπότητα δίνει μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού που έχει στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο στο Έθνος επαναφέρει το αφήγημα περί «νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού» τον οποίο, όπως υποστηρίζει, σκότωσε ο φονικός ιός.   

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει επί λέξει ότι «... είναι πλέον εκτός τόπου και χρόνου οι κυρίαρχες αντιλήψεις πως όλα μπορεί να τα ρυθμίζουν αποτελεσματικά οι αγορές, οι κυρίαρχες μεταρρυθμίσεις συρρίκνωσης του Δημοσίου και της δημόσιας Υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, το κυρίαρχο μοντέλο του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Τα σκότωσε όλα ο κορονoϊός, μαζί δυστυχώς με χιλιάδες συνανθρώπους μας, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν αυτά τα μοντέλα, αυτές οι αντιλήψεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είχαν επιβληθεί σχεδόν σε όλο τον δυτικό κόσμο...».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πλειοδοτεί» στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και ζητά αυτά να μην είναι λιγότερα από από 30 δισ. ευρώ, ενώ επιτίθεται σε όσους θα αναλάμβαναν ΣΔΙΤ ιδιωτικών μονάδων με δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι τώρα «εεν τους βλέπουμε πουθενά. Μάλλον θα τηρούν ευλαβικά τις συμβουλές του "Μένουμε σπίτι"».

Δηλώσεις σαν αυτές στηρίζονται στην λογική ότι η αντιμετώπιση  τέτοιων έκτακτων καταστάσεων από το κράτος, δικαιώνουν την θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ για μεγέθυνση του Δημοσίου. Άποψη που αγνοεί εσκεμμένα ότι σε εξαιρετικές συνθήκες και παγκόσμιας κρίσης, όπως αυτήν που βιώνει ο πλανήτης, είναι το κράτος που αναλαμβάνει τις βασικές λειτουργίες γιατί συγκεντρώνει τεράστια εξουσία, μπορεί να κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς και εν πάσει περιπτώσει γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα