Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 16:40

-A +A

Μαξίμου: Στο υψηλότερο επίπεδο η εκπροσώπηση στη Γενεύη εάν και η Τουρκία πράξει το ίδιο

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 16:40
Μαξίμου: Στο υψηλότερο επίπεδο η εκπροσώπηση στη Γενεύη εάν και η Τουρκία πράξει το ίδιο
-A +A

Τις εντατικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για θετική εξέλιξη στο Κυπριακό, υπογραμμίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δηλώνοντας έτοιμες συγχρόνως για την εκπροσώπηση στη Γενεύη στο υψηλότερο επίπεδο, υπό τον όρο ότι το αντίστοιχο θα πράξει και η τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κυβερνητική διαρροή, «η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός εργάζεται εντατικά και θα εργάζεται ως τις τελευταίες ώρες πριν τη διάσκεψη της Γενεύης ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη Γενεύη, σε περίπτωση που το ίδιο αποφασίσει η τουρκική πλευρά».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Μέι

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε σήμερα η βρετανιδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με αντικείμενο τις συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας για το Κυπριακό.

Η βρετανική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι αναμένει τις αποφάσεις των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων πριν οριστικοποιήσει το επίπεδο εκπροσώπησής της στη διάσκεψη της Γενεύης.

Στη Γενεύη μεταβαίνει ο Αναστασιάδης

Αύριο το πρωί αναχωρεί για τη Γενεύη ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Αύριο στις 8 το βράδυ o κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να καθορίσουν την ημερήσια διάταξη των συναντήσεων μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα