Μαρόκο: Εντατικές προσπάθειες διάσωσης παιδιού που βρίσκεται παγιδευμένο σε πηγάδι

Μαρόκο: Εντατικές προσπάθειες διάσωσης παιδιού που βρίσκεται παγιδευμένο σε πηγάδι

Οι διασώστες στο Μαρόκο δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο για να σώσουν ένα νεαρό αγόρι που βρίσκεται παγιδευμένο σε ένα βαθύ πηγάδι για σχεδόν τρεις ημέρες. Συγκεκριμένα, το πεντάχρονο αγόρι έπεσε στο πηγάδι βάθους 32 μέτρων την Τρίτη, ενώ η επιχείρηση διάσωσης έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα διεθνών μέσων.

Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο εντατικές από χθες. Οι διασώστες σκάβουν υπό το φως προβολέων στο έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι για να δημιουργήσουν μία τρύπα.

Η επιχείρηση έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν ζωντανά τις τηλεοπτικές εκπομπές για τη διάσωση του μικρού.

«Η διάσωση του παιδιού πλησιάζει», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσταφα Μπαϊτάς, προσθέτοντας: «Συμπάσχουμε με την οικογένεια και προσευχόμαστε (ο Ραγιάν) να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε αυτήν», σύμφωνα με το Aljazeera.

Η περιπέτεια του μικρού στο Μαρόκο έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στο διαδίκτυο με το hashtag #SaveRayan (Σώστε τον Ραγιάν) στα αραβικά να έχει γίνει viral σε όλη τη Βόρεια Αφρική, περιλαμβανομένης της γειτονικής Αλγερίας.

Οι εργασίες εκσκαφής στο χωριό κοντά στην περιοχή Μπαμπ Μπερέντ της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο έχουν φτάσει σε βάθος 27 μέτρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου ΜΑΡ, οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι θα φτάσουν στα 32 μέτρα μέσα στις επόμενες λίγες ώρες