Μαρόκο: Εγκλωβισμένος για 5η ημέρα στο πηγάδι ο μικρός Ραγιάν - Πλησιάζουν οι διασώστες

Μαρόκο: Εγκλωβισμένος για 5η ημέρα στο πηγάδι ο μικρός Ραγιάν - Πλησιάζουν οι διασώστες

Μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον πεντάχρονο Ραγιάν, που βρίσκεται παγιδευμένος σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων από την Τρίτη, βρίσκονται οι διασώστες. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του μικρού παιδιού στο Μαρόκο εντατικοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες, καθώς όπως τονίζεται πλέον «δίνουν μάχη με το χρόνο».

Οι μαροκινοί διασώστες έχουν εισέλθει από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται ο Ράιαν.

Οι διασώστες συνοδεύονται από ιατρική ομάδα, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα ξαναβγούν, ενώ εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα βρουν ζωντανό το παιδί και αγνοούν σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται.

Στην είσοδο του τούνελ βρίσκεται ομάδα πυροσβεστών, ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο με ιατρικό εξοπλισμό. Ιατρικός εξοπλισμός και υλικό έχουν προωθηθεί το εσωτερικό του τούνελ.

Μηχανικός που μίλησε στο δίκτυο 2M της κρατικής τηλεόρασης του Μαρόκου διευκρίνισε ότι είναι πιθανόν πως η προσπάθεια θα διαρκέσει πολλές ώρες. «Ογδόντα εκατοστά μας χωρίζουν από τον Ράιαν. Τα γεωτρύπανα δουλεύουν με μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί το λάθος», εξήγησε ο Μουνίρ Αλ Ζαζούλι προσθέτοντας ότι οι διασώστες προωθούνται 20 εκατοστά του μέτρου κάθε μία ώρα.

Live εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης:

Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο εντατικές από εχθές το πρωί. Οι διασώστες σκάβουν υπό το φως προβολέων στο έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι για να δημιουργήσουν μία τρύπα και να καταφέρουν αν απεγκλωβίσουν το μικρό παιδί.

Η επιχείρηση έχει κεντρίσει διεθνές ενδιαφέρον, ενώ έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση, όπως εκφράζεται στα μέσα; κοινωνικής δικτύωσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν ζωντανά τις τηλεοπτικές εκπομπές για τη διάσωση του μικρού αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσταφα Μπαϊτάς δήλωσε πως «η διάσωση του παιδιού πλησιάζει», ενώ πρόσθεσε ότι «συμπάσχουμε με την οικογένεια και προσευχόμαστε (ο Ραγιάν) να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε αυτήν», σύμφωνα με το Aljazeera.

Η περιπέτεια του μικρού στο Μαρόκο έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στο διαδίκτυο με το hashtag #SaveRayan (Σώστε τον Ραγιάν) στα αραβικά να έχει γίνει viral σε όλη τη Βόρεια Αφρική, περιλαμβανομένης της γειτονικής Αλγερίας.

Οι εργασίες εκσκαφής στο χωριό κοντά στην περιοχή Μπαμπ Μπερέντ της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο έχουν φτάσει σε βάθος 27 μέτρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου ΜΑΡ, οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι θα φτάσουν στα 32 μέτρα μέσα στις επόμενες λίγες ώρες