Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα αγνοούμενων

Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα αγνοούμενων

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι έρευνες των διασωστών της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας για τον εντοπισμό των δυο αγνοούμενων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Τετάρτης.

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 20, καθώς την Κυριακή το μεσημέρι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τη σορό ενός ακόμα ανθρώπου κοντά στο αμαξοστάσιο, στη Μάνδρα.

Οι αυτοψίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τα ειδικά τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών σε Μάνδρα, Ειδυλλία και Νέα Πέραμο φτάνουν τις 1154. Τα 955 κτήρια - σπίτια και μαγαζιά - έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η δήμαρχος της Μάνδρας Αττικής, Ιωάννα Κριεκούκη ζήτησε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες γειτονιές, καθώς αρκετοί κάτοικοι καταγγέλλουν πλιάτσικο των εκτεθειμένων περιουσιών τους από αγνώστους. Η ίδια εκτιμά πως τουλάχιστον 2.000 οικογένειες έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Επίσης, πάνω από 1.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, καθώς έχει καταστραφεί πλήρως η εσωτερική εγκατάστασή τους. Οι πληγέντες εκτιμούν ότι για να αποκατασταθούν οι ζημιές χρειάζονται τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες, ενώ όπως τονίζουν υπάρχει τεράστια έλλειψη ηλεκτρολόγων.

Τραπεζικό λογαριασμό για την παροχή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς άνοιξε ο Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας

Τραπεζικό λογαριασμό Βοήθειας και Αλληλεγγύης άνοιξε ο Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και την παροχή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της πρόσφατης θεομηνίας. 

Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι: 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΡ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ : 653 / 002392 - 28

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 82 0110 6530 0000 6530 0239 228

ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ - BIC: ETHNGRAA

 

Διαβάστε ακόμα:

- Κλειστά όλη την εβδομάδα τα σχολεία στη Μάνδρα

Φωτογραφία SOOC