Mάνδρα: Εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός - 21 τα θύματα της καταστροφής

Mάνδρα: Εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός - 21 τα θύματα της καταστροφής

Ένας ακόμα νεκρός από τις φονικές πλημμύρες βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, ανεβάζοντας το θλιβερό απολογισμό των θυμάτων από τις καταστροφές στους 21. Διασώστες της ΕΜΑΚ ανασύρουν αυτή την ώρα τη σορό του. Εξακολουθεί να αγνοείται ένας ακόμα άντρας.

Στην αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο αμαξοστάσιο του δήμου, όπου το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν πλέον οι σοροί άλλων δύο αγνοουμένων, εστιάζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του, όπως φαίνεται, και του τελευταίου αγνοούμενου των καταστροφικών πλημμυρών της περασμένης Τετάρτης.

Σκαπτικά μηχανήματα απομακρύνουν τόνους λάσπης και φερτά υλικά με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο, ωστόσο, όσο οι ημέρες περνούν, οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι δύο άνδρες λιγοστεύουν. Την ίδια ώρα, στις 13 ανέρχονται οι συλλήψεις από την Τετάρτη για πλιάτσικο, με την κάμερα του ΣΚΑΪ να εντοπίζει τέτοια περιστατικά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές. Μεταξύ των συλληφθέντων και τρεις ανήλικοι.

ΕΚΑ και δήμος Λέσβου στο πλευρό των κατοίκων

Στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προχωρά το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, προκειμένου να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, θα προσφέρει εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.

Η συλλογή θα γίνει στα γραφεία του ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48β) την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, από τις 13.00.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τα σωματεία του Κέντρου να προωθήσουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία αίτημα για αποστολή κινητών ιατρικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές.

Να βοηθήσει έμπρακτα τις περιοχές της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες, αποφάσισε ο δήμος Λέσβου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, σε επικοινωνία της με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Ρόκα Περικλή και την αντιδήμαρχο Νέας Περάμου Ρήγα Ελένη, έκανε γνωστή την θέληση της δημοτικής Αρχής, πέρα από το μήνυμα συμπαράστασης του δημάρχου Σπύρου Γαληνού, για έμπρακτη παροχή βοήθειας του δήμου Λέσβου προς τις πληγείσες περιοχές.

Και οι δυο αντιδήμαρχοι δήλωσαν την ανάγκη εμφιαλωμένων νερών που υπάρχει στις περιοχές τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση φορτώθηκαν και θα παραδοθούν, σήμερα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, επτά τόνοι νερού.

Η κ. Αντωνέλλη δήλωσε επίσης στους δυο συναδέλφους της ότι ο δήμος Λέσβου, μπορεί να βοηθήσει με ρούχα τρόφιμα, φάρμακα κ.α. όποτε οι ίδιοι κρίνουν ότι χρειάζεται.

Μέτρα διευκόλυνσης από τον ΟΑΕΔ

Στο πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής, ο ΟΑΕΔ με ανακοίνωσή του ενημερώνει:

-Η αυτοπρόσωπη παρουσία των επιδοτούμενων ανέργων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα των ΚΠΑ2 Μεγάρων και Ελευσίνας, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ θα επιβεβαιώνεται από τη διεύθυνση των ΚΠΑ2 σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης του ΟΑΕΔ,προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα συνέχισης της επιδότησης προϋπόθεση που είναι αναγκαία για όλους τους επιδοτούμενους ανέργους της χώρας.

-Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας των μη επιδοτούμενων ανέργων που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν το χρονικό διάστημα από 15.11.2017-15.12.2017 και ανήκουν στις περιοχές αρμοδιότητας των ΚΠΑ2 Μεγάρων και Ελευσίνας, θα ανανεωθούν αυτόματα από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Και η UNICEF στο πλάι των κατοίκων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των αναγκών των παιδιών της περιοχής της Μάνδρας από την Unicef Ελλάδος, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, στο σχολείο, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του οργανισμού, Σοφία Τζιτζίκου, με αφορμή την απονομή των φετινών βραβείων της Unicef.

«Μέλημά μας, να παρέχουμε στήριξη ως προς τις υποδομές, βιβλία, τετράδια, σακίδια, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να βιώσουν συνθήκες κανονικότητας, να πάνε σχολείο» ανέφερε.

 

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία SOOC