«Μαμπρούκ» (συγχαρητήρια) από ΕΕ σε Αίγυπτο για την αποκόλληση του «Ever Given»

«Μαμπρούκ» (συγχαρητήρια) από ΕΕ σε Αίγυπτο για την αποκόλληση του «Ever Given»

Με την αραβική λέξη «μαμπρούκ» που σημαίνει «συγχαρητήρια», ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κάιρο, Κρίστιαν Μπέργκερ, εξέφρασε την ικανοποίηση των χωρών μελών της Ενωμένης Ευρώπης προς την Αίγυπτο, για την επίλυση του προβλήματος με την προσάραξη του φορτηγού πλοίου «Ever Given» που είχε μπλοκάρει τη θαλάσσια διέλευση στη Διώρυγα του Σουέζ.

«Mabrouk (σ.σ συγχαρητήρια) στην Αίγυπτο και στον κόσμο για την επιτυχή αποκατάσταση της πλοήγησης του πλοίου που εμπόδισε την κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ», τόνισε ο πρέσβης της ΕΕ στην Αίγυπτο, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για μία «εντυπωσιακή εργασία από όλους τους εμπλεκόμενους».

Συγχαρητήρια μετέφεραν προς την Αίγυπτο το Ομάν και η Σαουδική Αραβία, η οποία εξέφρασε την εκτίμησή της για την αιγυπτιακή ηγεσία υπό τον πρόεδρο 'Αμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι για την επιτυχή αντιμετώπιση του όλου προβλήματος.

Η «Αλ Αχράμ» αναφέρει ότι σήμερα υπήρχαν περισσότερα από 400 πλοία που περιμένουν να περάσουν από το κανάλι του Σουέζ, συμπεριλαμβανομένων και πετρελαιοφόρων.

Ο σύμβουλος του προέδρου Μοχάμπ Μααμίς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ θα δουλέψουν νύχτα και ημέρα τα επόμενα 24ωρα για να εξομαλυνθεί πλήρως η διέλευση των πλοίων.