8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Μακρόν - Λεπέν χαρακτηρίζουν «σοκαριστική» την αμοιβή CEO αυτοκινητοβιομηχανίας

Μακρόν - Λεπέν χαρακτηρίζουν «σοκαριστική» την αμοιβή CEO αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά αντίπαλος του Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισαν την Παρασκευή το πακέτο αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλοϊταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis «σοκαριστικό», με τις υπερβολικές αμοιβές των στελεχών πλέον να αναδεικνύεται σε καυτό θέμα στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία που αναμένεται να κριθούν στο νήμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μόλις εννέα ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο που θα καθορίσει ποιος θα ηγηθεί της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν προηγείται ελάχιστα από τη Λεπέν σε έναν αγώνα στον οποίο θα μπορούσε δυνητικά το προβάδισμα να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΒVA για το RTL και το Orange που δημοσιεύτηκε σήμερα και πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου, ο Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων απέναντι στη Μαρίν Λεπέν, με την αποχή να αναμένεται στο 27%.

Το πακέτο αποζημίωσης για το 2021 για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, ανέρχεται σε περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ (20,5 εκατομμύρια δολάρια), συν ένα πακέτο μετοχών αξίας περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον και μακροπρόθεσμης αποζημίωσης περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ. «Μιλάμε για αστρονομικά ποσά εδώ... θα πρέπει να βάλουμε ένα ανώτατο όριο σε αυτά, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν ενεργήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιόφωνο franceinfo.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν προβλήματα αγοραστικής δύναμης, δυσκολίες και άγχος στη ζωή τους και να βλέπουν τέτοια ποσά», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι διαφορετικά «η κοινωνία θα εκραγεί».

Η Λεπέν συντάχθηκε με τα σχόλιά του. «Φυσικά είναι σοκαριστικό. Είναι ακόμη πιο σοκαριστικό όταν είναι ένας Διευθύνων Σύμβουλος που έχει φέρει την εταιρεία σε δύσκολη θέση και παίρνει σημαντικά ποσά», είπε στην τηλεόραση BFM, προτείνοντας ως τρόπο για να αντισταθμιστεί αυτή η αμοιβή ήταν η ανάπτυξη των μετοχών του προσωπικού. Εκπρόσωπος της Stellantis είπε ότι δεν σχολιάζουν τις θέσεις των πολιτικών και ότι η εταιρεία θα δώσει εξηγήσεις για το πακέτο αποδοχών στην έκθεση αποδοχών του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πάνω από το 52% των μετόχων της εταιρείας ψήφισαν την Τετάρτη κατά του πακέτου αποζημιώσεων.

Πηγή: Reuters