8ος χρόνος, ημέρα 2389η
Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Μακρόν: Η Λεπέν θα εκτρέψει σε φυγή τους διεθνείς επενδυτές

Μακρόν: Η Λεπέν θα εκτρέψει σε φυγή τους διεθνείς επενδυτές
AP

Εάν η γαλλική ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία Μαρίν Λεπέν εκλεγεί, το κοινωνικό της πρόγραμμα θα διώξει τους διεθνείς επενδυτές, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.

Η Λεπέν παρουσιάζει άνοδο στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες και αναμένεται να αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Μακρόν, τον κεντροαριστερό υποψήφιο του οποίου η χάραξη πολιτικής έχει παρασυρθεί προς τα δεξιά, σε επανάληψη των εκλογών του 2017.

«Το κοινωνικό πρόγραμμα της Μαρίν Λεπέν είναι ψέμα γιατί εκείνη δεν το χρηματοδοτεί... Όταν λέει «θα αυξήσω τις συντάξεις», λέει ψέματα, δεν θα το κάνει», είπε ο Μακρόν. «Το πρόγραμμά της θα δημιουργήσει τεράστια ανεργία γιατί θα διώξει τους διεθνείς επενδυτές και δεν θα αντέξει δημοσιονομικά», πρόσθεσε.

«Τα θεμελιώδη της δεν έχουν αλλάξει: είναι ένα ρατσιστικό πρόγραμμα που στοχεύει να διχάσει την κοινωνία και είναι πολύ βάναυσο».

Ο Μακρόν, η επανεκλογή του οποίου θεωρούνταν δεδομένη ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες, εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο , αλλά το προβάδισμά του βρίσκεται εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο RTL σήμερα, δήλωσε ότι μπήκε στην προεκλογική καμπάνια για τις προεδρικές αργότερα απ' ό,τι θα επιθυμούσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι διαθέτει «πνεύμα επιτυχίας αντί ήττας».

Πηγή: Reuters