Μακάβρια fake news «πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά

Μακάβρια fake news «πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά

Αναστάτωση προκλήθηκε τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς λογαριασμός στο twitter που χρησιμοποιεί το όνομα της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, ενημέρωνε ότι απεβίωσε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Τελικά όπως έγινε γνωστό ο Κώστας Γαρβράς είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Η είδηση όπως ήταν φυσικό μεταδόθηκε σαν αστραπή τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα ωστόσο μετά από λίγα λεπτά ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ διαβεβαιώνοντας ότι χαίρει άκρας υγείας και ότι μάλιστα ετοιμάζει και τη νέα ταινία του. Συγκεκριμένα, ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ-1 δήλωσε ότι: «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Αλλά και η Υπουργός Πολιτισμού με παρέμβασή της στη Δημόσια Τηλεόραση διαβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός που ανακοίνωσε τον «θάνατο» του Κώστα Γαβρά και χρησιμοποιεί το όνομά της, είναι πλαστός.