7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μαίνεται η φωτιά στην Αργολίδα - Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια

Μαίνεται η φωτιά στην Αργολίδα - Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια

Στην εκκένωση του χωριού Γκάτζια του Δήμου Επιδαύρου προχώρησαν οι αρχές λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή  Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων.

Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με  2 πεζοπόρα, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι πολίτες έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 το οποίο αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Φωτιά στο Βαθροβούνι Χαλκίδας - Κοντά σε κατοικημένη περιοχή


Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή και στο Βαθροβούνι Χαλκίδας. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος 51 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου ενώ επιχειρούν αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πολύ γρήγορα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Επίσης, πριν από λίγο εντοπίστηκαν καπνοί σε δασική περιοχή στο Γοργοπόταμο της Λαμίας. Πρόκειται για φωτιά μικρής έκτασης και ήδη έκαναν ρίψεις νερού τα 2 PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις.