Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση - Κανονικά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση - Κανονικά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη. Εντούτοις η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι θα πάρει αρκετές ώρες για να σβήσει εντελώς λόγω των υλικών που καίει.

Δεδομένης  μάλιστα της τοξικότητας των υλικών και του πυκνού μαύρου καπνού η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Αττικής, κάλεσαν χθες τους κατοίκους των όμορων δήμων να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο μάλιστα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που είχε διακοπεί για ώρες χτες.

Η κίνηση από χτες το βράδυ γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά από τις 11.30 σήμερα δόθηκε κανονικά όλος ο οδικός άξονας, καθώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πλέον από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, αλλά έχει πέσει πολύ η ένταση της και υπάρχει πολύ λιγότερος καπνός.

Ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες όμως μπορούν πλέον να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω, όπου επίσης υπήρχαν παλιά στρώματα και άλλα αντικείμενα, που χρειάζεται χρόνος μέχρι να σβήσουν, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης και συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Σε σημερινές δε δηλώσεις του ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Παλιούρας δήλωσε ότι ένα τμήμα του κτιρίου έχει καταρρεύσει, η στατικότητα του έχει επηρεαστεί και η κατάσβεση είναι δύσκολη. 
 
Να σημειωθεί ότι οι δρόμοι γύρω από το κτίριο είναι ακόμα κλειστοί.