7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Μαϊμού εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας: Συνεχίζεται η έρευνα - Στο μικροσκόπιο νοσηλεύτρια

Μαϊμού εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας: Συνεχίζεται η έρευνα - Στο μικροσκόπιο νοσηλεύτρια
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Την υπόθεση με τους 44 «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας διερευνά το υπουργείο Υγείας αναζητώντας εμπλοκή από τρίτα πρόσωπα και συμμετοχή -εκτός από τη διοικητική υπάλληλο που έχει απομακρυνθεί από τη θέση της- και άλλων υγειονομικών. Στο μικροσκόπιο έχει μπει μια νοσηλεύτρια.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, η υπάλληλος είχε χορηγήσει δεκάδες ψευδή πιστοποιητικά, καθώς έμπαινε εκτός βάρδιας στο σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς γνωστών της από τον τόπο καταγωγής της. 

Διερευνάται το ενδεχόμενο τα 47 αυτά άτομα να είναι αντιεμβολιαστές, που για διάφορους λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται ούτε η ίδια η εμπλεκόμενη υπάλληλος να έχει κάνει το εμβόλιο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο έχουν εμβολιαστεί 15.000 πολίτες τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Στον Παλαμά Καρδίτσας κατοικούν 6.000 άτομα, ωστόσο το εμβολιαστικό κέντρο εξυπηρετεί και κατοίκους γειτονικών δήμων. Επίσης, το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας παρείχε το εμβόλιο της Pfizer για το οποίο υπήρχε μεγάλη ζήτηση. Έτσι προκύπτει ο επιπλέον αριθμός των εμβολιασμών που έχουν γίνει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι κατόπιν παρέμβασης του υπουργού υγείας Θανάση Πλεύρη, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διέταξε ΕΔΕ και ενημέρωσε άμεσα την εισαγγελία. «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» τόνισε.