Μαγνησία: Γονείς αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Μαγνησία: Γονείς αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Σε πέντε περιπτώσεις παιδιών στον Βόλο αλλά και στη περιφέρεια του νομού που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κ. Πολύζος ανέφερε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ πως οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών είναι αρνητές μάσκας και αρνητές των τεστ που πρέπει να κάνουν τα παιδιά. 

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Πολύζου, οι διευθυντές των σχολείων με παραινέσεις, με συνομιλίες, με έγγραφα προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με αυτούς τους γονείς και να τους αλλάξουν γνώμη. Μέχρι στιγμής όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Το επόμενο βήμα φαίνεται πως είναι η επικοινωνία των Διευθυντών, με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες ή ακόμη και στον Εισαγγελέα.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές, είναι τελείως αποκομμένοι από την εκπαίδευση, αφού δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο, ενώ επειδή δεν τηρούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να συγκεντρωθούν πολλές απουσίες τότε τα παιδιά «μένουν» στην ίδια τάξη, όσο περίεργο κι αν ακούγεται για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις παιδιά μακριά από την εκπαίδευση. Είναι λυπηρό νέοι γονείς να έχουν τέτοιες αντιλήψεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά από τα σχολεία του νομού στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την ίδια στιγμή όμως, υπάρχουν δύο περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι δηλώνουν αρνητές και τουλάχιστον ο ένας δέχεται τις συνέπειες της απόφασης του να μη φορέσει μάσκα. Σύμφωνα με τα όσα είπε  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας  στην ΜΑΓΝΗΣΙΑ, εκπαιδευτικός με υπεύθυνη δήλωσή του ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να φορά τη μάσκα του, όπως είναι υποχρέωσή του, κατά τη διάρκεια την παραμονής του στο σχολείο.

Ο καθηγητής έχει τεθεί εκτός του εκπαιδευτικού δυναμικού και δεν πληρώνεται, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταχτέας. Όμως υπάρχει και δεύτερος καθηγητής, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον πρώτο, δήλωσε κι εκείνος πως δεν θέλει να φοράει τη μάσκα του στην τάξη και από τότε κάνει χρήση επαναλαμβανομένων αδειών, που δικαιούται.