7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται τρίτη δόση εμβολίου για όλους

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται τρίτη δόση εμβολίου για όλους

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη αναμνηστική δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς όπως είπε αυτό θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους. 

Ωστόσο όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Ωστόσο, εκτίμα ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε πως έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από τη στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι επιδημικότητα θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα δούμε σίγουρα κρούσματα στα παιδιά.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους είπε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό - με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο - δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί.