Μαδρίτη: Τοπικά lockdown και αυστηρότερα μέτρα από την Παρασκευή

Μαδρίτη: Τοπικά lockdown και αυστηρότερα μέτρα από την Παρασκευή

Η περιφέρεια της Μαδρίτης θα υιοθετήσει τοπικά lockdown και άλλα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων από την Παρασκευή στις περιοχές που παρουσιάζουν έξαρση των κρουσμάτων Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Στην Μαδρίτη καταγράφονται περίπου το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων της Ισπανίας, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε πυκνοκατοικημένες, χαμηλού εισοδήματος γειτονιές, κυρίως στα νότια της πόλης.

«Λαμβάνουμε μέτρα, αλλά αυτό δεν αρκεί…Τίποτα δεν θα είναι αρκετό αν δεν δείξουμε υπευθυνότητα», δήλωσε ο Αντόνιο Θαπατέρο, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του κορονοϊού στη Μαδρίτη.

Ο Θαπατέρο τόνισε ότι οι κάτοικοι συμπεριφέρονται πιο χαλαρά, οργανώνουν πάρτι, πίνουν στους δρόμους και δεν σέβονται τους κανόνες της καραντίνας.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη για απομόνωση συγκεκριμένων περιοχών με την υψηλότερη εμφάνιση κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία φτάνει τις 603.167, και είναι ο υψηλότερος στη Δυτική Ευρώπη, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τις 30.000.

Οι αρχές στη Μαδρίτη ελπίζουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν γρήγορα τεστ από την επόμενη εβδομάδα, πράγμα που θα βοηθήσει στον ταχύτερο εντοπισμό των κρουσμάτων και τον έλεγχο της πανδημίας.