Μαδρίτη: Στους 4 οι νεκροί από την χθεσινή έκρηξη σε κτίριο

Μαδρίτη: Στους 4 οι νεκροί από την χθεσινή έκρηξη σε κτίριο

Ένας Καθολικός ιερέας, ο οποίος ανασύρθηκε χθες βαριά τραυματισμένος από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στο κέντρο της Μαδρίτης, το οποίο κατέρρευσε πιθανόν από έκρηξη που προκλήθηκε από τη διαρροή φυσικού αερίου, κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως αναφέρει η αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης σε ανακοίνωσή της.

Τμήμα του εξαώροφου κτιρίου ανήκε στην αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης. Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από την έκρηξη και 11 τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι όλες οι διαθέσιμες ενδείξεις παραπέμπουν στο ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο Κάγιε Τολέδο, έναν δρόμο που οδηγεί εκτός του κέντρου της πόλης, προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πάνω πέντε όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι τοίχοι τους κατέρρευσαν καθώς και η πρόσοψη του κτιρίου, ενώ οι δύο κάτω όροφοι παρέμειναν σχεδόν ανέπαφοι, αλλά υπέστησαν ζημιές από τον καπνό. Στο κτίριο διέμεναν και ιερείς. Ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί τον Ιούνιο.

Δύο άνδρες που περπατούσαν στον δρόμο και ένας άλλος ο οποίος επιδιόρθωνε έναν λέβητα μέσα στο κτίριο επίσης σκοτώθηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και μια 85χρονη γυναίκα.

Οι αρχές είχαν κάνει λόγο και για έναν αγνοούμενο, ο οποίος τελικά είναι ένας από τους νεκρούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι το ένα θύμα είναι ένας 47χρονος Βούλγαρος.

Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα παρακείμενα κτίρια, έναν οίκο ευγηρίας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.