«Επιδρομή» αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Μαχαίρωσαν φύλακα

«Επιδρομή» αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Μαχαίρωσαν φύλακα

Αγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν τα ξημερώματα φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από από αστυνομικές πηγές, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα άγνωστα άτομα προσπάθησαν να μπουν στον χώρο όπου γινόταν εκδήλωση φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

Φύλακες της Πανεπιστημιούπολης τους εμπόδισαν να εισέλθουν και τότε ένας από τους αγνώστους μαχαίρωσε έναν φύλακα, με τα άγνωστα άτομα να τρέπονται στη συνέχεια σε φυγή.

Ο φύλακας διακομίστηκε στον "Ερυθρό Σταυρό" για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά.

Αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, προσήγαγαν 13 άτομα που εντόπισαν περιμετρικά του χώρου. Αργότερα, αφέθηκαν ελεύθερα τα 11, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ συνελήφθησαν τα 2 άτομα, για κατοχή ναρκωτικών.

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Τμήματος Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος:

«Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», επισημαίνει ακόμη σε δήλωσή του.