M. Weber: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό

M. Weber: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό

«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber?, έπειτα από τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, Christine Lagarde.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις ΗΠΑ, Κατερίνα Σώκου, o Μ. Weber? αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας σχολιάζοντας πως υπάρχει «ένα μικρό προβληματάκι, πως η τεχνική συμφωνία ολοκληρώθηκε, ωστόσο παραμένει ένα ερώτημα ανοιχτό».

Όπως τόνισε, «είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα της Ελλάδας με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Ch. Lagarde, αλλά ως πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οφείλω να επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό. Αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα, δεν είναι γενικό το θέμα».

«Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προστασία των αδυνάμων θα παραμείνει προτεραιότητά μας όσο κι αν έχει πρόβλημα ο κ. Weber και το εκφράζει συνεχώς», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με αφορμή και τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στη σχετική ανάρτηση της, η κ. Σβίγκου παραθέτει φωτογραφία από συνέντευξη του κ. Weber σε ελληνική εφημερίδα τον Ιανουάριο, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επίθεση που και πρόσφατα είχε κάνει κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τότε την εφάπαξ παροχή της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ