Μ. Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θα χάσει αν υπερβεί το όριο στρατιωτικοποίησης του Καστελόριζου

Μ. Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θα χάσει αν υπερβεί το όριο στρατιωτικοποίησης του Καστελόριζου

Απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα βγει χαμένη σε περίπτωση που η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου υπερβεί το συμφωνημένο όριο, ενώ παράλληλα δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο «εφόσον είναι και η Αθήνα».

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως «είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως «το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Ελλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι απο αυτό θα πάει ζημιά η Ελλάδα»

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή στο διάλογο για την επίλυση διαφορών, εφόσον είναι και η Αθήνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαβούσγολου.

Fatih Aktas/Turkish Foreign Ministry via AP