Μ. Τσαβούσογλου:  Δεν πρόκειται να πετάξει ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Μ. Τσαβούσογλου: Δεν πρόκειται να πετάξει ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

«Όχι μόνο κατά τη δική μας διακυβέρνηση αλλά και σε προηγούμενες δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο καθεστώς του Αιγαίου. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ακόμη και σε κάποια έρευνα δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια ούτε σε πουλί στο Αιγαίο. Ούτε ένα κομμάτι βράχου δεν έχει παραχωρηθεί», δήλωσε σήμερα το Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό, ερωτηθείς για τις έρευνες για φυσικό αέριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο τώρα ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο. Τους τελευταίους μήνες εμποδίσαμε γεωτρήσεις και διώξαμε τους Ιταλούς. Δεν θα αποτρέψουμε να πάρει κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Παράλληλα ο κ. Τσαβούσογλου προχώρησε και σε νέες έμμεσες απειλές κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συσχετίζοντας το θέμα με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

«Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική».

(φωτογραφία AP)