7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Μ. Θεμιστοκλέους: Ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους νόσησαν

Μ. Θεμιστοκλέους: Ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους νόσησαν
Φωτογραφία αρχείου

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ αναφέρθ8ηκε και στους πολίτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό, κάνοντας γνωστό ότι το δεύτερο ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα για όλους την ερχόμενη Τρίτη. «Έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι σχεδόν 2.000.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας συνολικά.

Σε ερώτηση για το πότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα απάντησε ότι αναμένεται εντός του καλοκαιριού, διευκρινίζοντας ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού καθορίζονται από τις παραδόσεις των εμβολίων.

Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα έχει ανοίξει για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί.

Σε ερώτηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού απάντησε ότι θα χρησιμεύει και για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό.

Επιπροσθέτως, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών και η χώρα μας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών για το εάν θα προγραμματιστούν τα ραντεβού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος,υπογράμμισε ότι σε μια εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων.