Μ. Σχοινάς: Κανένας δεν θα εκβιάσει την ΕΕ με πυρκαγιές και παιχνίδια λαθρεμπόρων

Μ. Σχοινάς: Κανένας δεν θα εκβιάσει την ΕΕ με πυρκαγιές και παιχνίδια λαθρεμπόρων
Ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς

Η Ευρώπη δε θα το ανεχθεί την κλιμάκωση της έντασης και θα προστατέψει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή διαμήνυσε προς την Τουρκία ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό τόνισε ότι «κανένας δε μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ ούτε με πυρκαγιές, ούτε με παιχνίδια λαθρεμπόρων».

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως «η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι απόλυτη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποκλιμάκωση» και σημείωσε ότι «η Ευρώπη δε θα το ανεχθεί (σ.σ. την παράταση της κλιμάκωσης) και θα προστατέψει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την εκτίμηση πως «τις επόμενες εβδομάδες η κρίση θα εκτονωθεί και θα βαδίσουμε σε συντεταγμένες διαδικασίες διαλόγους και συνεννόησης».

Για το θέμα του μεταναστευτικού και τις εξελίξεις μετά την καταστροφή στη Μόρια τόνισε πως «η Ευρώπη θα παραμείνει ένας προορισμός ασύλου για τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου, αλλά όσοι δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιστρέφουν στις πατρίδες τους» και πρόσθεσε ότι «η Μόρια μας θυμίζει όσα πρέπει να αλλάξουμε στο μέλλον» για να καταλήξει: «Κανένας δε μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ ούτε με πυρκαγιές, ούτε με παιχνίδια λαθρεμπόρων».