Μ. Σαλβίνι: Δεν υπάρχει προκατάληψη απέναντι στον Ντράγκι - Γκρίλο: Στήριξη μόνο στον Κόντε

Μ. Σαλβίνι: Δεν υπάρχει προκατάληψη απέναντι στον Ντράγκι - Γκρίλο: Στήριξη μόνο στον Κόντε

Ποικίλουν οι αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας μετά την ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα στον πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μάτεο Σαλβίνι δήλωσε την Τετάρτη ότι η  δεξιά δεν είχε καμία προκατάληψη εναντίον του Μάριο Ντράγκι ως πιθανού πρωθυπουργού, αλλά επανέλαβε ότι οι γενικές εκλογές και όχι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό της ΕΚΤ είναι η καλύτερη λύση.

«Επαναλαμβάνουμε με συνέπεια ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι εκλογές», δήλωσε ο ηγέτης του εθνικιστικού Συνδέσμου μετά από μια σύνοδο κορυφής με το κόμμα των εθνικιστών Brothers of Italy (FdI) της Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia (FI).

«Μπορούμε να ψηφίσουμε την άνοιξη, οι προτεραιότητες είναι η μείωση των φόρων, η μείωση της γραφειοκρατίας, το σχέδιο για τα εμβόλια και η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Εάν ο Καθηγητής Ντράγκι θέλει να συναντηθεί μαζί, θα πάμε και θα ακούσουμε, θα προτείνουμε και θα αξιολογήσουμε. Δεν έχουμε προκαταλήψεις».

Ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι ο στόχος του ήταν να διατηρήσει την κεντροδεξιά ενωμένη, την ώρα που το Forza Italia υπενθύμισε τη μακροχρόνια εκτίμηση του Μπερλουσκόνι στον Ντράγκι.

Από την άλλη πλευρά ο ιδρυτής του κόμματος των Πέντε Αστεριών, Μπέπε Γκρίλο διεμήνυσε σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στον Κόντε». Ο Γκρίλο επηρεάζει μεγάλο αριθμό βουλευτών του μεγαλύτερου κόμματος στην ιταλική βουλή, ωστόσο υπάρχει διχογνωμία ως προς τη στήριξη στον Μάριο Ντράγκι.

AP Photo/Andrew Medichini