Μ. Παγώνη: Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ανοίξουν Γυμνάσια, Λύκεια

Μ. Παγώνη: Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ανοίξουν Γυμνάσια, Λύκεια
Eurokinissi

Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη βδομάδα ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή, «με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Παγώνη επεσήμανε ότι με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν τονίζοντας πως οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι  και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα 

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με το σχολεία να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό και νομό. 

Για την εστίαση, η κα Παγώνη δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξει σε 3 βδομάδες, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εστιατόρια και τα καφέ ενώ εξέφρασε ενδοιασμούς για τα μπαρ λόγω του ότι υπάρχουν όρθιοι. 

Παράλληλα, ανέφερε πως συγκριτικά με τον πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η ίδια είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.