Μ. Παγώνη: Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα - Αμφιβολίες και για το εορτασμό του Πάσχα

Μ. Παγώνη: Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα - Αμφιβολίες και για το εορτασμό του Πάσχα

Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 3.000, καθώς και ότι πιθανόν να μην μπορέσουμε να γιορτάσουμε και αυτό το Πάσχα κανονικά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), επισήμανε χαρακτηριστικά:  «Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση». 

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε ακόμα σημειώνοντας ότι το σύστημα δέχεται πίεση. 

Επίσης τόνισε πως «θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες».

«Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε για να προσθέσει ότι «φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο».