7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Μ. Παγώνη: Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ο ιός εδώ θα είναι

Μ. Παγώνη: Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ο ιός εδώ θα είναι

Επιστρέφουμε στην καθημερινότητα σε μεγάλο ποσοστό, περίπου στο 80%, σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις, ωστόσο - όπως είπε - αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη στον ΑΝΤ1, «για να βάλουμε αυτή την ιστορία στην άκρη». «Ο ιός εδώ θα είναι», σημείωσε.

Η κ. Παγώνη, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης, γιατί η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί και για να φτάσουμε στο 100% θα πρέπει να περάσει ικανό χρονικό διάστημα μετά και από τη δεύτερη δόση.

Σε ερώτηση για τα τεστ αντισωμάτων που θέλουν να κάνουν πολλοί εμβολιασμένοι, ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν επιτύχει την ανοσία, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό, αλλά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το κάνει, θα πρέπει να περιμένει περίπου 1 μήνα μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Συμπλήρωσε δε πως τα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν πρέπει να τους ανησυχεί. Σημείωσε ότι αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να πειστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το κάνουν.