Μ. Παγώνη: Στο 81,5% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Δεν φαίνεται να απαιτείται παράταση των μέτρων

Μ. Παγώνη: Στο 81,5% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Δεν φαίνεται να απαιτείται παράταση των μέτρων

Σε ποσοστό 81,5% είναι πλήρεις οι ΜΕΘ της Αττικής, σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γιατρών Ματίνα Παγώνη, η οποία παράλληλα υπογράμμισε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να απαιτείται παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας  εχθές διαμορφώθηκε στο 81,5%, ενώ ενδεικτικά σημείωσε πως το βράδυ της Τρίτης στο Γ. Γεννηματάς το οποίο βρισκόταν σε εφημερία πραγματοποιήθηκαν 9 εισαγωγές σε κλινικές Covid

Αναφορικά με ενδεχόμενη παράσταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως «βλέπουμε να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια κι αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πιστεύουμε, δε θα απαιτηθεί παράταση του lockdown πέραν του τέλους Φεβρουαρίου

Όσον αφορά τον εμβολιασμό είπε ότι πρέπει να εστιαστεί εκεί η προσοχή και να προχωρήσουν ώστε να εμβολιαστεί το 60% και να πετύχει μια σχετική ανόσια μέχρι το τέλος του Ιούνιο. Και αυτό, όπως σημείωσε για να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ο τουρισμός και η οικονομία.

Παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown εκτιμά ο Δ. Σαρηγιάννης

Την αισιοδοξία τους πως τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεικτών, με μείωση των καθημερινών κρουσμάτων στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα εξέφρασε ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας πως πιθανότερο σενάριο είναι η παράταση του Lockdown για μία ακόμα εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, οι διασωληνωμένοι παρουσίασαν μικρή αύξηση, αλλά πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα μείωση στα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, το ιικό φορτίο είναι σταθερό και από αύριο θα φαίνονται τα αποτελέσματα του lockdown, υποστήριξε ο καθηγητής, ενώ μίλησε και σταδιακή αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Όσον αφορά στο lockdown, τώρα, εκτίμησε ότι θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, ενώ για την κακοκαιρία δήλωσε πως ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεταδοτικότητα του ιού. Αναφέρθηκε δε και στην εστίαση λέγοντας ότι πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από το Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.