Μ. Παγώνη: Σε δύσκολη θέση παραμένουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πέλλα

Μ. Παγώνη: Σε δύσκολη θέση παραμένουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πέλλα

Για σταθεροποίηση της κατάστασης στις περισσότερες περιοχές της χώρας έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο πως σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Λάρισα τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα σοβαρά. «Υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σημειώνοντας πως το Lockdown πιθανότατα θα αρθεί εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον Ant1, η η. Παγώνη τόνισε πως είναι «αδύνατο να φτάσουμε στα 500 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου» και σημείωσε πως είναι σχεδόν ανέφικτο να εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα.

«Θα πάμε μία με δύο εβδομάδες πίσω, όσον αφορά στην άρση του lockdown», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων θα αργήσει να μειωθεί, γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε την άποψη ότι, «αν ο στόχος μας είναι να πάμε στο 500, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, θέλει σκέψη» και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ώστε στις γιορτές «να ανοίξει η αγορά. Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

«Ο καθένας να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας και να σκεφτεί τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κι ας αποφασίσει ο καθένας πώς θα πράξει», τόνισε η κ. Παγώνη.

Όσον αφορά στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, σημείωσε ότι, «επειδή έρχονται οι γιορτές, θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα περιθώριο κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00», ενώ τέλος, ερωτηθείσα για το τρίτο κύμα της πανδημίας, η κ. Παγώνη τόνισε πως «θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα» και «στόχος μας είναι να μην είναι πολύ ισχυρό».