Μ. Παγώνη: Προτεραιότητα η Γ' Λυκείου για το άνοιγμα των σχολείων

Μ. Παγώνη: Προτεραιότητα η Γ' Λυκείου για το άνοιγμα των σχολείων

Αισιόδοξη για την πτώση των κρουσμάτων αλλά και την ύφεση στα σκληρά «δεδομένα» που αφορούν διασωληνωμένους και νεκρούς, παρουσιάστηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι έγινε τις ημέρες των Θεοφανίων».

Μιλώντας στο Mega η κ. Παγώνη τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ, μοριακής και γρήγορης ανίχνευσης στον γενικό πληθυσμό. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στους δασκάλους, αλλά και στους εργαζομένους σε βιομηχανίες και εργοστάσια. «Έτσι να μπορεί να γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση των ασυμπρωματικών και να περιορίσουμε τη νόσο» εξήγησε και συνέχισε:

«Να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται καθημερινά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» ανέφερε, λέγοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να κάνουν το εμβόλιο σπίτι τους.

Για την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανέφερε, ότι «οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές. Και το ότι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα είναι βήματα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε με περιορισμούς να ψωνίσουμε».

Σχετικά με τα σχολεία, τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν, με προτεραιότητα την Γ’ Λυκείου. Επιπλέον, σημείωσε, ότι αυτό το άνοιγμα, πρέπει να συνοδευτεί με τεστ Covid ανά εβδομάδα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς. Υπογράμμισε, δε, ότι αν οι παράμετροι των επιδημιολογικών δεδομένων είναι καλοί, μπορεί να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Επιπλέον, σημείωσε ότι κάθε Γενάρη-Φλεβάρη αυξάνονται οι ιώσεις και οι λοιμώξεις, και πως «δεν περάσαμε ακόμα τα δύσκολα», προειδοποιώντας ότι το τρίτο κύμα μπορεί να προκληθεί από το κρύο.